Aktualności

26.11.2013

Ekologia na wyciągnięcie ręki

W Targach Kielce będzie można spróbować ekologicznych potraw przygotowanych przez mistrza, wróżyć z eko-wosku oraz wziąć udział w warsztatach pszczelarskich

Ekologiczne przysmaki dla wszystkich gości targów EcoFamily przygotuje znany kucharz Gonzalez Carlos Tejera
Ekologiczne przysmaki dla wszystkich gości targów EcoFamily przygotuje znany kucharz
Gonzalez Carlos Tejera

Podczas targów EcoFamily Stowarzyszenie Polska Ekologia wraz z jednostką certyfikującą Ekogwarancja PTRE zapraszają na pokazy gotowania i degustacje z wykorzystaniem produktów ekologicznych.

30 listopada szefem kuchni zbudowanej na stoisku będzie Gonzalez Carlos Tejera – dziennikarz znany z programów TV i niezliczonych pokazów gotowania, wielki fan i pasjonat żywności ekologicznej.

Na stoisku degustacyjnym będą królować polskie zupy w ekologicznym wydaniu takie jak krupnik, zupa dyniowa, rosół. Do tego degustacja wielu produktów ekologicznych, w tym ekologicznych wędlin i soków.

Stowarzyszenie Polska Ekologia zadba także o wegetarian - spacjalnie dla nich zostaną przygotowane specjalne napoje: sojowe, dyniowe, migdałowe, owsiane oraz wiele innych w wersji ekologicznej. Zaprezentowane zostanie także urządzenie Chufa mix, która umożliwia produkcje takich eko-napojów.

Z kolei na stoisku Stowarzyszenia Polska Ekologia królować będą miody - Stowarzyszenie Polska Ekologia reprezentowane będzie przez „trzech tenorów podkarpackiego pszczelarstwa” - Marka Barzyka, Jerzego Bańkowskiego oraz Krzysztofa Bałona. Na stoisku będzie można wysłuchać ciekawych prelekcji a także spróbować oraz kupić wiele gatunków ekologicznego miodu.

Dodatkowo dla najmłodszych przygotowano specjalne warsztaty pszczelarskie, a z okazji Andrzejek lanie ekologicznego pszczelego wosku.


Polecane aktualności