26.11.2013
W Targach Kielce będzie można spróbować ekologicznych potraw przygotowanych przez mistrza, wróżyć z eko-wosku oraz wziąć udział w warsztatach pszczelarskich
Podczas targów EcoFamily Stowarzyszenie Polska Ekologia wraz z jednostką certyfikującą Ekogwarancja PTRE zapraszają na pokazy gotowania i degustacje z wykorzystaniem produktów ekologicznych.
30 listopada szefem kuchni zbudowanej na stoisku będzie Gonzalez Carlos Tejera – dziennikarz znany z programów TV i niezliczonych pokazów gotowania, wielki fan i pasjonat żywności ekologicznej.
Na stoisku degustacyjnym będą królować polskie zupy w ekologicznym wydaniu takie jak krupnik, zupa dyniowa, rosół. Do tego degustacja wielu produktów ekologicznych, w tym ekologicznych wędlin i soków.
Stowarzyszenie Polska Ekologia zadba także o wegetarian - spacjalnie dla nich zostaną przygotowane specjalne napoje: sojowe, dyniowe, migdałowe, owsiane oraz wiele innych w wersji ekologicznej. Zaprezentowane zostanie także urządzenie Chufa mix, która umożliwia produkcje takich eko-napojów.
Z kolei na stoisku Stowarzyszenia Polska Ekologia królować będą miody - Stowarzyszenie Polska Ekologia reprezentowane będzie przez „trzech tenorów podkarpackiego pszczelarstwa” - Marka Barzyka, Jerzego Bańkowskiego oraz Krzysztofa Bałona. Na stoisku będzie można wysłuchać ciekawych prelekcji a także spróbować oraz kupić wiele gatunków ekologicznego miodu.
Dodatkowo dla najmłodszych przygotowano specjalne warsztaty pszczelarskie, a z okazji Andrzejek lanie ekologicznego pszczelego wosku.
Polecane aktualności
Targi Kielce należą do: | The Global Association of the Exhibition Industry |
International Exhibition Statistics Union |
Targi Kielce posiadają certyfikat Systemu Zarządzania Jakością: |
|