Aktualności

23.03.2011

O ekologicznej żywności na EcoFamily

…i rozwoju rolnictwa ekologicznego w świętokrzyskiem

W czasie seminarium poruszony zostanie m.in. temat certyfikacji żywności
W czasie seminarium poruszony zostanie m.in. temat certyfikacji żywności

Dwudniowe seminarium dla producentów, dystrybutorów i wszystkich zainteresowanych żywnością ekologiczną, produktami naturalnymi i tradycyjnymi, aspektami certyfikacji i promocji tych produktów odbędzie się w czasie debiutujących targów Ekologia dla Rodziny EcoFamily (1-3 kwietnia).

Pierwszego dnia targów (1 kwietnia) poruszone zostaną tematy związane z międzynarodowym handlem żywnością, europejską siecią regionalnego dziedzictwa kulinarnego i listą produktów tradycyjnych, certyfikacją żywności oraz problemami związanymi z rozwojem rolnictwa ekologicznego w województwie świętokrzyskim.

Druga cześć seminarium odbędzie się w sobotę, 2 kwietnia i skierowana jest do konsumentów, którzy zechcą dowiedzieć się, jakie są praktyczne aspekty certyfikowania produktów i jakie to ma znaczenie dla kupujących.