W serwisie internetowym Targów Kielce stosujemy pliki cookies w celu gromadzenia danych statystycznych. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej informacji o plikach cookies, jak wyłączyć obsługę cookies w swojej przeglądarce >>
Ciasta, pachnące jeszcze ciepłe pieczywo, tradycyjne przysmaki, aromatyczna kawa oraz słodkie lody. Aż 100 wystawców już od czwartku (15.10) prezentuje swoje osiągnięcia na III Targach Wyposażenia dla Piekarstwa, Gastronomii i Przemysłu Przetwórczego GASTRO-TECH, Salonie Alkoholi i Używek DRINK-PLUS oraz Międzynarodowych Targach Spółdzielczych. Gości przyciągają bez wątpienia liczne degustacje. Te targi to jednak także prezentacja oferty producentów i dystrybutorów maszyn wykorzystywanych w przetwórstwie artykułów spożywczych, sprzętu i wyposażenia placówek gastronomicznych. w Kielcach spotkali się mistrzowie kuchni, piekarze, cukiernicy, właściciele hoteli i restauracji oraz specjaliści ds. żywienia. Wystawa poświęcona jest szeroko pojętej gastronomii.
W ramach imprez odbywa się szereg wydarzeń towarzyszących między innymi Ogólnopolski Konkurs Baristów, zawody Latte Art oraz Konkurs wojewody świętokrzyskiego Bożentyny Pałki – Koruby Restauracja z Kuchnią Regionalną.