Zwiedzający, którzy odwiedzili ekspozycję 20-22 kwietnia docenili kierunek, jaki wytyczyła wystawa, podążając za ekologicznymi, światowymi trendami i stylem życia.
Targi żywności ekologicznej, naturalnej i tradycyjnej odwiedziło blisko 20 000 zwiedzających. Podczas Salonu konsumenci mieli niepowtarzalną okazję, by poznać szeroką gamę produktów wysokiej ekologicznej jakości, ale przede wszystkim spotykać ich wytwórców. Na stoiskach ze zdrową żywnością prezentowano unikalne, często „babcine” procesy wytwarzania produktów. Prawdziwym hitem stało się pieczenie chleba na stoisku Stowarzyszenia Polska Ekologia. Pieczywo z ziaren zbóż ekologicznych, z wyjątkowymi naturalnymi dodatkami smakowymi, jak na przykład węgiel drzewny cieszyło się wielkim zainteresowaniem. Zwiedzający nie tylko mogli na żywo obserwować proces przygotowywania i pieczenia, ale także degustować wyjątkowe pieczywo.
30.11.2019
Podczas wydarzenia SLOW LIFE specjaliści dyskutowali o jakości polskiej żywności i regionalnych produktach
30.11.2019
Eksperci poruszyli temat „Opodatkowanie w rolnictwie ze szczególnym uwzględnieniem podatku VAT i Rolniczego Handlu Detalicznego”.
26.11.2019
Warsztaty eco-gotowania i sprzątania, spektakularne pokazy kulinarne, joga i wiele innych atrakcji przygotowanych zostanie dla zwiedzających podczas wydarzenia SLOW LIFE
25.11.2019
Podczas II Salonu Produktów Ekologicznych ECO-STYLE Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa zorganizuje w Targach Kielce konferencję „Akademia Polska Smakuje”
16.12.2019
12.12.2019
10.12.2019
Targi Kielce należą do: | The Global Association of the Exhibition Industry |
International Exhibition Statistics Union |
Targi Kielce posiadają certyfikat Systemu Zarządzania Jakością: |
|